AXA

JNwinner
06.12.2017 kl 18:33 481

Hei.

Kan noen av dere forklare meg litt hvordan shorting kan påvirke og øke pris nedgang? Jeg forstår hvordan shorting fungerer, men hvis de låner 1mln. aksjer og selger alle av dem for 3 kroner og venter når prisen skal ned for å kjøpe dem billigere igjen, så det ikke er noe påvirkning i prisen da. Hvis du vil påvirke pris så du må faktisk manipulere pris og selge flertall ganger billigere enn market pris for å pushe prisen ned som jeg forstår eller hvordan fungere det ?

Mvh,
JNwinner
Redigert 06.12.2017 kl 18:36
Volf
06.12.2017 kl 20:44 394

Er mange måter å gjøre det på, og husk all shorting er risikabelt og du må ha gode nerver og sterk mage.
1) slik som du beskriver med å selge billigere eller markedspris,( Markedspris er egentlig den prisen en kjøper er villig til å betale.)
2) Kjøpe/selge dyrere og presse markedet opp og så begynne å selge billigere når du er ved ønsket kurs og håpe på at de som kjøpte aksjer av deg får panikk og selger dem billigere tilbake til deg,(hente faktisk i gogl sist fredag og mandag) Begynte med å presse prisen opp forsiktig fredag ettermiddag og passerte noen motstands nivåer, mandag formiddag skulle alle ha aksjen, ved kr 72 begynte nedslaget mandag ved stengetid var aksjen i minus og nedslaget forsatte til i dag, Der tjente de penger både på oppturen og nedturen
3) En aksje som er overkjøpt er også perfekt å shorte , da en mest sannsynlig vil falle av seg selv.
4) det finnes noen flere måter å gjøre det på,men de er mer avanserte og vil ikke komme inn på dem.
JNwinner
07.12.2017 kl 18:35 194

Takk for et bra svar Volf ! Det hjalp meg å forstå litt mer om shorting nå :)
Marketwatch
06.12.2017 kl 20:58 373

Det mest vanlige å ordne dette på er vel først å shorte aksjer i et selskap (dvs selge lånte aksjer), gjerne i et selskap som har hatt stor stigning, og da etter å ha fått tips om at et meglerhus kommer med en nedgradering og klar salgsanbefaling på nevnte selskap. Når «nyheten» om nedgraderingen er sluppet, og mange vil selge, da er det på tide for den som har shortet aksjen, å kjøpe. Dette kan selvsagt være kursmanipulering og således ulovlig.