Rallycross

Jomma123
15.04.2018 kl 15:58
743

Ja ja i 2020 blir det slutt å se på Rallycross. Trodde nesten det var 1 april når jeg hørte de skal gå over til elbil. Her vil de miste maaange tilskuere. Hvem gidd å se på batteridriller? Ikke jeg iallefall. Så 3 min på Formel E. Det var nok. Muligens snekkere er en ny målgruppe? Lyd og motorsport hører sammen. F1 er ikke de samme etter de begynte med V6 turbomotorer. Det ser jeg ikke på mer. Etter 2020 blir det full oppmerksomhet på MotoGP. Det er iallefall sikkert......
Aleksss
15.04.2018 kl 19:32
689

Snekkere ja :p ha ha ha 👍
Jeg er helt enig med deg,
Lukta og lyden er 95% av gleden i motorsport.
Dette batteri hysteriet i motorsport er noe vi får håpe går over av seg selv. Når ingen gidder å se på lengre.
Formel E er jo helt latterlig
Aleksss
15.04.2018 kl 19:32
688

Snekkere ja :p ha ha ha 👍
Jeg er helt enig med deg,
Lukta og lyden er 95% av gleden i motorsport.
Dette batteri hysteriet i motorsport er noe vi får håpe går over av seg selv. Når ingen gidder å se på lengre.
Formel E er jo helt latterlig
Basse
16.04.2018 kl 07:51
596

Elektriske motorer kan ikke lage racing. Det blir latterlig. Det ser vi i Formel E fremstår som en latterlig parodi og en skamplett for FIA.

Formel 1 er i ferd med å bli helt ødelagt og stadig fler vender ryggen til. FIA og spesielt Jean Todt synes å være nærmest sykelig oppsatt på å gjøre racingreduserende endringer på bilene, endringer som verken førere, teamene eller fansen ønsker.

Batteridrevet Rallycross er så tragisk at man kan bli sint. Har digget sporten siden 70 tallet og i 2020 skal hele serien reellt sett avsluttes!? De førerne med respekt for seg selv vil ta sin hjelm og forlate arenaen i protest. Det må være mulig for andre å lage en ny serie som er uavhengig av FIA, hvor ekte motorracing fortsatt vil være mulig.

Moto GP er den eneste baneracing på topp nivå som fortsatt vil leve videre noen år til.
Men slutten kommer også der må vite. Det var demo på en batteridrevet sykkel siste GP runde. Fansen buet og viste ræva til dritten. Men det er ikke fansen som er i førersetet nå.

Racing skal legges ned, det synes å være bestemt av indre høyere Globaliseringskamerater.


Redigert 16.04.2018 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Alt for Norge
16.04.2018 kl 16:59
508

Formel E er det beste som har hendt sporten på årevis. Det er imidlertid en ting de må få gjort noe med for å få interesse for miljøinteresserte. De hjulene ryker altfor mye fra start og den starten må bli mykere slik at dette kan unngås. Kanskje bedre programvare kan hindre dette. Rallykross med elbil må være som skapt for det. Da kan de dyrene som sover i dvale om vinteren få fortsette uforstyrret og og sommeren blir de ikke så skremt av biler midt i skogen. Elbiler er fremtiden overalt. 🙂
Redigert 16.04.2018 kl 17:00 Du må logge inn for å svare
Aleksss
16.04.2018 kl 17:19
497

Alt for Norge
Kanskje de burde byttet ut EL motoren og batteriet med et seil i stede ? Da hadde vi fått en mykere start
Alt for Norge
16.04.2018 kl 17:51
478

Du tar ikke miljøet på alvor Aleksss. Når du ikke gjør det kan alt skje og en dag har du ikke noe lufte å puste i eller noe vann å drikke. Da har det gått for langt. I lang tid har motorsport vært en støyende og sterkt forurensende affære. Nå er det nye tider med noen gamle holdninger. Det bør ikke være tøft eller nødvendig med hjulspinn som også de verste kaller børning. Brent gummi er sterkt kreftfremkallende og kan gi astma. Det er også unødvendig støy. Raske start blir det heller neppe da hjulene må ha friksjon for hastighet. Så alt i alt er dette uønsket og må helt klart bort. Gå vi sammen om miljøet vil Norge bli et ledende land på alle måter. Vi gir alt for Norge og miljøet nå fremover.
Aleksss
16.04.2018 kl 20:13
452

Det er tydelig at du ikke forstår deg på motorsport i det hele tatt,
Hadde vi ikke hatt motorsport så hadde dagens biler (som det fins veldig veldig veldig mange av ) brukt veldig mye mere drivstoff en det de gjør !
Dette pga verdens beste motor ingeniører ansatt hos Ferrari og de andre formel 1 temaene + moto gp osv har sky høy årslønn for å utvikle motorer som er bittelittegranne bedre en motstanderen sin,
MEN den har ikke lov å bruke mere bensin, så derfor har motorsport i aller høyeste grad bidratt til et bedre miljø, !!!
Alt for Norge
16.04.2018 kl 21:38
429

Jeg hørte på alle Blekkulf episodene og har vært medlem av Rusken. Så var jeg også medlem av barnas trafikklubb Trygg Trafikk. Det gir et helt annet unikt syn på dette. De som driver med motorer er for enkle i hodet sitt. Biler forurenser og skaper farer når de kjører for fort og da forstår jeg nok det jeg trenger å gjøre. Nå er det utskiftning av fossile biler i Norge og det er nye el.biler alle vil ha. Da er det de som bruker minst strøm som blir best.
Basse
16.04.2018 kl 21:45
429

Hahaha akkurat som for virkelighetsfjerne MDG så er 5-10% av befolkningen "alle" i Blekkulfruskens verden...

"de som bruker minst strøm blir best"

Bare en realitetsoppdatering:

De som er "best" er de som lager det med effektive ER-systemet. Dvs effektiv "høsting" av energi som lagres på det lagringsmedium med minst energitap. Den lagrede energien skal så utnyttes med størst mulig ytelse med minst mulig "svinn". Pakket inn i de komponenter som har lavest mulig vekt.

Det handler ikke om å bruke minst mulig strøm, det handler om å gjennbruke energi mest effektivt, så man slipper å lade, for lading "harwesting" tar tid og krever ekstern energi om man ikke har en medbrakt generator. Lading og harwesting er ikke racing, det krever at føreren senker farten/ forsinker potensialet i det sportslige objektivet med bilsport, og burde aldri funnet veien inn i motorsport.

I formel 1 bruker man ER-energien drive elektriske vifter som blåser fart i turboen på lave motorturtall når eksoshastigheten er lav. Dermed får man en høy og flat momentkurve som kan utnyttes av en smart utvekslet girkasse. Samme prinsipp som finnes i Audi SQ7 4.0 TDI (ja den sinnsykt sterke dieselSUVen)

Redigert 16.04.2018 kl 22:01 Du må logge inn for å svare
Alt for Norge
16.04.2018 kl 21:58
420

Miljøvern er i Norge sett på som så viktig at landet har egen miljøvernminister. Det er ingen som vil leve på en søppeldynge med farlige utslipp til luft og vann. Slik tror i hvert fall jeg. Så er det klart noe vil forsøple og der er det holdninger eller mangel på dem kommer til. Vi som så Blekkulf skjønner det både var og er kriminelt å forurense. Det kommer stadig bedre skolerte generasjoner og jeg har en mistanke om noen på forumet av av de noe eldre som mener det er rett å gjøre slik man alltid har gjort. Da kan jeg fortelle det er det ikke. Vi må ta et tak for miljø alle sammen.
Basse
16.04.2018 kl 22:05
417

Det vi ikke må er å miste forstanden og opptre som fascister med grønn fane.

Ja man har faktisk rett til å gjøre veldig mye "som man alltid har gjort". Det er de som angriper denne retten og hevder de har rettigheter som går utenpå andre mennesker som utgjør den største trusselen mot individet i dag.

Frihet har sin pris. Hva vil det koste å fjerne alle bomstasjonene som skiller folket i Norge i dag basert på hvor mye penger de har?

Miljøfascisme er kanskje den farligste fascismen noensinne.
Redigert 16.04.2018 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
Alt for Norge
16.04.2018 kl 22:38
404

Så selv om du Basse forurenser mer enn du kunne gjøre vil du bare fortsette fordi slik har du alltid gjort det? Det er så fæle og nifse holdninger. Folk med gode holdninger vil overlate jorda til barna sine i en bedre tilstand enn da de først tok den i bruk. Mye av det vi gjør i dag er ikke bra. Det kan vi gjøre på en bedre og mer miljøriktig måte. Du kan gjøre en forskjell. Det kan bety så mye om du bare vil og får til en holdningsendring. El.bil. kildesortering, kjøpe mindre, forbruke mindre, gjenbruk..
Aleksss
17.04.2018 kl 00:41
371

Du er jo helt dum i hue ! Makan til tosk
Jomma123
17.04.2018 kl 10:50
304

Ja klart at lille Norge med en promille av verdens utslipp skal redde den samme verden.

Jomma123
17.04.2018 kl 10:55
299

Forøvrig er ikke bilen der en bør starte. Tenk på alt søppelet som dumpes i havet. Det er det mest alvolige for livet på jorden. Hjelper fint lite at alle kjører elbil så lenge det forsetter. Utviklingsland gi faen i miljøet. Da snakker jeg om folkerike land der alle norges innbyggere ville utgjøre en lite bydel.
Alt for Norge
17.04.2018 kl 10:57
297

Hele Verden vil etterhvert få Norge som forbilde. Noen må gå foran og være pådriver. Nye trender nå er at også i distriktene øker el.bil salget mye. Folk vil rett og slett ta vare på nærmiljøet sitt og ikke mishandle det mer. Det er en enorm grønn bølge over Norge nå. Nå kommer Blekkulf-generasjonen og de er velutdannet, miljøbevisste og har megakjøpekraft. Klart de velger el.bil, ,bildeling eller offentlig transport.
nova
17.04.2018 kl 12:01
277

Jomma ,, helt enig med deg. MotoGP er allerede den suverent mest spennende og engasjerende racingen i dag. Siste løp der Markes bla tok ut Rossie i sin kompromissløse kjøring gir helt klart hakeslepp. Virket ikke som han fikk tilgivelse hos GP kongen etterpå..

Alt for milijøet du har ingen forståelse for engasjementet og interesse rundt racing. Din argumentasjon her bekrefter bare at du ikke har interesse for saken. Så hvorfor skrive her. Racing med fossilt drivstoff har null miljø påvirkning. Kun hjernevaskede milijøfanatikere som plages av dette. Denne ørlille prosenten med fanatiker som du åpenbart tilhører levnes oppmerksomhet. Det er helt klart feil. Bruk din tid på å gå ut for å plukke plast. Det er formodentlig det mest nyttige og spennende du kan forestille deg.
Skulle vi alle leve som deg ville verden forlengst være ubeboelig, med krig og hungersnød. Etterhvert ingen overbefolkning. Ettersom livsgrunnlaget blir magert med folk sittende hjemme og sparer.
PSI- Investor
17.04.2018 kl 12:28
263

Det neste blir vel selvkjørende biler, det skal jo være så trygt og fint.

Etter hvert som miljø- religionen tar over flere og flere individer blir nok det aller meste som ikke er høyst nødvendig forbudt, og det eneste man kan gjøre for å oppleve noe blir å sitte i soffaen med VR- briller på og se på digitalt produserte ting.

Husk at den gærne gjengen vil legge ned all verdiskapende næring som forurenser og antar at det likevel vil dukke opp noe vi kan leve av helt av seg selv. Da er fritidssysler selvsagt mye mindre viktig å opprettholde.
Alt for Norge
17.04.2018 kl 15:41
227

Alt unødvendig rundt bil blir nok forbudt og ja de blir selvkjørende. Da trenger ikke rånerne på tråden råne mere og det vinner miljøet på. Vi har alle sett hvordan de holder på ute på landsbygden. Det er latterlig. Gamle holdninger må helt ut og nye inn. Bil skal være kun transport fra A til B. Underholdning, moro, status og slikt tull med bil skal fjernes helt.
Redigert 17.04.2018 kl 15:43 Du må logge inn for å svare
Aleksss
17.04.2018 kl 16:16
210

He he he, morsom fyr du alt for Norge
Jomma123
17.04.2018 kl 16:23
204

Hvorfor er det da så vansklig og selge elbiler i alle land unntatt lille Norge hvis de er så fantastiske? Rett og slett fordi de har så store begrensninger. I Norge kjøpes de fordi de da slipper betale i bommer og har så mange andre gunstige ordninger. Fjern dem og ikke en kjeft vil kjøpe dem.

Motorsporten sånn v kjenner den vil leve også i fremtiden. Det vil også rallycrossen se når ingen vil gå og se på dem lenger. Da vil de gå tilbake til "vanlige" motorer igjen. Rally vil nok ikke dette bli innført. Høre en batteridrill hvine forbi er ikke noe å se på. Skal høre de kommer med alle lyder det medfører.

Marquez er ei bølle og bør ha en straff for den tullete kjøringa i siste motoGP. Ellers vil det ende med han kjører på og skader noen. Han og Rossi har hatt mange episoder før som toppa seg når han saboterte for Rossi så Marquezs landsmann Lorenzo vant VM. Nå vil det bli skikkelig kaldt mellom de to.
Redigert 17.04.2018 kl 16:27 Du må logge inn for å svare
Aleksss
17.04.2018 kl 16:29
199

Jomma 123
Slik tenker jeg også, de vil nok gå tilbake til bensinmotorer når 95% av sponsorene trekker seg ut av motorsport pga laber interesse og 0 publikum :)

Jeg håper virkelig jeg har rett !
Visst ikke så er i hvertfal historisk racing på full fart fram, blir bare mer og mer populært 👍
markie
17.04.2018 kl 16:51
189

Komma enig med deg der. MM viste meget dårlig sportsånd i ,2016. Han brukte da absolutt alle midler for å hindre Rossie ta sitt 10 VM.
Det gjorde seg ikke bra for fansen da neppe nå.
Men ser med spenning frem mot neste gladiator møte. De gutta er laget av godt virke. Høyt nivå på de førerne..
Jomma123
17.04.2018 kl 22:28
134

Ja blir spennende neste helg. :) Sett og har opplevd motogp live mange ganger. Favorittstedet er BRNO. Kan anbefale den runda. Litt synd at det er blitt mange duppeditter på gp-syklene også men er vel sånn utviklingen er. Se de komme på sladd med hjulspinn er rått. Nå styrer elektronikken dette så det er ikke sånn det var men morro er det uannsett.
Bra at "doktoren" henger med enda etter så mange år i dette gamet. Virker like sulten som alltid. :) De to kamphanene der kommer alldri til å bli på særlig talefot..